Over La Même Chose

La Même Chose is een Social Media Bureau in Breda opgericht door Jorinde van ’t Zelfde met als doel vrouwelijke ondernemers te ondersteunen.

Hét social media bureau voor vrouwelijke ondernemers

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Wij zijn La Même Chose. We zijn méér dan een social media bureau. Van strategie tot uitvoering en van fotografie tot community management en influencer marketing. Wij helpen jou jouw bedrijfsverhaal te vertellen en onder de aandacht te komen bij jouw doelgroep. We zijn een marketingbureau en social media is het marketingmiddel waarin wij ons specialiseren. 

Jorinde van 't Zelfde - Social Media Manager en oprichter van Social Media Bureau La Même Chose

Long story short:

Wij zijn jouw social media managers.

La Même Chose is in 2015 opgericht in Breda door Jorinde van ’t Zelfde met als doel ondersteuning te bieden aan vrouwelijke ondernemers. Inmiddels is La Même Chose uitgegroeid tot een team van freelancers met elk een eigen expertise. Zo hebben we alle specialisaties in huis om van elke uitdaging een succes te maken. 

Jorinde van 't Zelfde - Social Media Manager en oprichter van La Même Chose

Over Jorinde van 't Zelfde

Social media manager

“Ik ben Jorinde, founder en owner van La Même Chose. Sinds 2015 ondersteun ik met mijn bedrijf vrouwelijke ondernemers bij het (organisch) zichtbaar maken van hun bedrijf via social media. Het is mijn passie om een podium te bieden aan deze vrouwen. Ik haal dan ook enorm veel energie uit het bijdragen aan het succes van de bedrijven van mijn klanten. 

Hoewel ik startte in een uitvoerende rol waarbij ik me vooral bezig hield met de creatie van visuele content door middel van fotografie of tekstuele content door het schrijven van blogs, is La Même Chose inmiddels uitgegroeid tot een strategische partner. Ik help ondernemers bij hun online positionering, ben altijd op de hoogte van de nieuwste social trends en denk mee over wat we samen moeten doen om het gewenste resultaat te behalen.

Klanten profiteren van mijn grote netwerk

Ik heb een groot offline netwerk in Breda opgebouwd maar ook online is mijn netwerk de afgelopen jaren flink gegroeid.  Je kunt hierbij denken aan influencers in de lifestyle branche en freelancers met diverse expertises. 

Sinds twee jaar is mijn bedrijf La Même Chose uitgebreid met een select groepje freelancers waarmee ik zeer prettig samenwerk en waarmee ik voor het complete plaatje op het gebied van social media management kan zorgen.

Ik heb een voorliefde voor visuele content die een verhaal vertelt. Ik vind het heerlijk om anderen hiermee te inspireren. Dit doe ik op mijn eigen Instagramaccount @lamemechose.nl én voor de accounts van mijn klanten.

Van zorgmedewerker naar social media specialist

Voordat ik mijn onderneming startte, werkte ik als eerstverantwoordelijke in de zorgsector. Ik deed dit met veel voldoening maar in 2015 besloot ik toch volledig het roer om te gooien en in het diepe te springen door mijn eigen onderneming te starten. Van mijn passie, het online delen en vertellen van (visuele) verhalen, maakte ik mijn beroep. Ik ging actief aan de slag als blogger voor mijn eigen blog en als gastblogger voor andere websites, en startte met het ondersteunen van bedrijven op het gebied van social media. Dat dit een goede zet bleek te zìjn was al direct merkbaar. De vraag naar content creatie en een social media management was groot en het plezier in mijn werk nog veel groter! 

Mijn achtergrond in de zorg maakt mij communicatief sterk en zorgt ervoor dat ik me moeiteloos in kan leven in jouw doelgroep. Daarnaast heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen; ik leef me in, motiveer je en inspireer je. Wanneer je met mij samenwerkt ben ik onderdeel van je team: Ik hou van persoonlijk contact en korte lijntjes. Ik ben je cheerleader én je stok achter de deur.

Social media is niet meer weg te denken uit een moderne marketingstrategie. Ben jij klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten? Plan dan een kennismaking in, dan gaan we direct aan de slag!”

Voor elke taak de juiste specialist

Werk je met La Même Chose, dan staat er een team van creatieve specialisten voor je klaar. Samen maken we van jouw socialmediakanalen een succes. 

Karin van der Made

Content Creative

Karin van der Made

Social Media Beheer

Femke Buningh​

Content Creative

Femke Buningh

Fotografie / Styling

Judith Voogd, content creative

Content Creative

Judith Voogt

Fotografie / Social Media Beheer / Copywriting

Video & Visuals

Bastiaan Arkenbout

Amy Enderink

Allround Creative

Amy Enderink

Branding / Online Marketing

Stephanie van der Harst

Allround Creative

Stephanie van der Harst

Branding / Online Marketing

Logo La Même Chose

We practice what we preach – Volg ons via @lamemechose.nl

  • Vandaag op International Women’s Day vier ik alle vrouwen waar ik mee heb mogen werken en waarmee ik nu werk! 

Trots op hun ambitie, kracht, inspiratie, enthousiasme en het feit dat ze in de spotlights durven te stappen om nog meer zichtbaar te worden met hun bedrijf! 🔥 

Dankjewel voor de fijne samenwerkingen ladies! Keep up the good work!

#internationalevrouwendag #vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #breda #socialmediabureau #socialmediamanager #socialmediafotografie #portretfotografie #vrouwelijkeondernemers #vrouwelijkondernemerschap #femaleempowerment #onlinezichtbaarheid #persoonlijkegroei #onlineondernemer #besteversievanjezelf #internationalwomensday #personalbrandingfotograaf #succesvolondernemen #onlineondernemer #contentcreator #contentcreative #contentmarketing #socialmediamarketing #femalebusinessowners #femalebusinessleaders
  • Fan klanten zijn extreem waardevol voor je merk, product, dienst of bedrijf. Maar hoe doe je dat nou, het hart winnen van een (potentiële) klant?! 

🤎 Het begint allemaal met wat je te bieden hebt. Ken je doelgroep/ ideale klant en creëer een onweerstaanbaar aanbod waar je (potentiële) klanten verliefd op worden!

🤎 Een klant dient simpelweg van je bestaan te weten. Zorg dus ten alle tijden voor online (en offline!) zichtbaarheid! 

🤎 Creër een gevoel rondom jouw business, wat jouw doelgroep aanspreekt en speel hierop in. Maak een emotionele connectie met je doelgroep en zorg ervoor dat je product of dienst bepaalde gevoelens opwekt. Denk bijvoorbeeld eens aan Nike. Nike verkoopt niet alleen een product, maar geeft je het gevoel dat je echt dingen kunt bereiken. Ook niet onbelangrijk: om emotioneel verbonden te blijven met jouw doelgroep, moet je er dagelijks aan werken.

🤎 Blijf in contact met je klant. Ook wanneer je hem/haar al een dienst bewezen hebt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het versturen van een nieuwsbrief, door actief te zijn op social media en wat dacht je van het versturen van een verjaardagskaart? 

🤎 Geef een klant aandacht. Hierdoor geef je een duidelijk signaal af dat de klant belangrijk voor je is. Zet je klant centraal in je gehele dienstverlening en overtref de verwachtingen! Klanten worden graag positief verrast. Geef eens zomaar iets weg of doe net iets meer of iets extra’s. Dit zullen je klanten onthouden.

Sla deze tips zeker op als je ze bruikbaar vindt. Wat kun jij vandaag nog doen om van jouw klant een fan klant te maken?! Ik ben benieuwd!

#startendeondernemer #zzp #zzper #breda #ondernemerstips #tipsvoorondernemers #onlinezichtbaarheid #vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #socialmediabureau #socialmediamanager #vrouwelijkeondernemers #vrouwelijkondernemerschap #contentcreatie #eigenbedrijf #onlineondernemen #ambitieuzevrouwen #doelgroep #contentcreator #contentcreative #contentmarketing #contentstrategie #idealeklant #onlinestrategie #socialmediamarketing #socialmediastrategie #marketingstrategie #instagramtips #fanklant #onlinemarketing
  • Hij is LIVE! ✨ Mijn nieuwe website is live en ik ben er zo blij mee!

De afgelopen maanden ben ik samen met @steph.sees op zoek gegaan naar een nieuwe look en feel voor lamemechose.nl en hebben we flink aan de inhoud gesleuteld. Stephanie heeft mijn wensen zo enorm goed vertaald naar dit ontwerp! 

Mijn vorige website was heel strak en zakelijk en was totaal niet meer up to date. De website nu is vrouwelijk, warm, “luxer” en veel beter passend bij mij, mijn doelgroep (hallo vrouwelijke ondernemers!) en bij waar ik nu sta met mijn Social Media Bureau.

NIEUW ✨
Op de website vind je nu o.a. een gratis checklist voor jouw Instagram account (en er gaan nog veel meer downloads komen!) en meer info over mijn vernieuwde aanbod! 👀 

Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden!

#vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #breda #socialmediabureau #socialmediamanager #spreker #pakjepodium #socialmediacontent #nieuwewebsite #contentcreatie #zichtbaarheid #eigenbedrijf #zakenmeisje #ambitieuzemeisjes #onlineondernemen #ambitieuzevrouwen #zakelijkegroei #onlinezichtbaarheid #onlineondernemer #creatiefondernemen #personalbrandingfotograaf #merkidentiteit #contentcreative #contentmarketing #socialmediamarketing #influencermarketing #femalebusinessleaders
  • Hallo nieuwe huisstijl! 🤎 Het was tijd dat er een flinke bezem werd gehaald door mijn website en  mijn huisstijl verdiende een grondige make-over. Zie hier het resultaat!

Alles past nu weer zoveel beter bij mij en bij mijn merkidentiteit. En ik hoop ook dat jij het ziet en denkt: JA! Dit is Jorinde!

Fun fact: de letter e en a in het logo zijn ‘t Zelfde maar dan op zijn kop. Leuke knipoog naar mijn achternaam/bedrijfsnaam! 

Volgende week gaat mijn nieuwe website live dus stay tuned! 👀

Branding @steph.sees 
Fotografie/ video @lamaman.studio

#vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #breda #socialmediabureau #socialmediamanager #socialmediafotografie #huisstijl #socialmediacontent #vrouwelijkeondernemers #vrouwelijkondernemerschap #contentcreatie #zichtbaarheid #eigenbedrijf #zakenmeisje #ambitieuzemeisjes #onlineondernemen #ambitieuzevrouwen #zakelijkegroei #onlinezichtbaarheid #onlineondernemer #creatiefondernemen #personalbrandingfotograaf #merkidentiteit #contentcreative #contentmarketing #socialmediamarketing #branding #femalebusinessleaders
  • Jeetje, 2022: ondanks al deze fijne beelden was het echt een jaar met een lach maar ook met een flinke traan. Nooit eerder was het besef zó groot dat ik zo enorm bof met alles wat ik heb, kan en doe, dat niks vanzelfsprekend is en dat dingen in een paar minuten totaal anders kunnen zijn. 

Extreem dankbaar voor alle waardevolle mooie momenten samen met mijn drie mannen, met mijn liefste vriendinnen en samen met vrienden. 🤍

Heel blij met alle zakelijke successen van het afgelopen jaar, de groei, mijn persoonlijke ontwikkeling, alle nieuwe klanten en mooie opdrachten die ik kreeg en dat ik gewoon dagelijks mag en kan doen wat ik leuk vind! 

Proost op een liefdevol, sprankelend, gezond en succesvol 2023! 🥂 Enne… don’t forget to leave a little sparkle wherever you go! ✨

#recap2022 #recap #throwback2022
#gelukkignieuwjaar #2023 #breda #vrouwelijkeondernemer #bye2022 #hello2023 #nieuwjaar #lichtpuntjes #nieuwekansen #persoonlijkegroei #zakelijkegroei #jongensmama #eindevanhetjaar #dag2022 #socialmediabureau #contentcreatie #ondernemendevrouwen #ondernemendemoeder #socialmediamanager #onlinezichtbaarheid #contentmarketing #onlineondernemer #onlinebedrijf #eigenbedrijf #hogepiekendiepedalen #contentcreative #socialmediamarketing
  • Beautiful Christmas hairstyle thanks to @beautybyrooshairextensions and @_esthervantzelfde_ ! 🤍✨ 

#samenwerking #lamemechosecollab #hairextensions #beautybyroos #breda #hairtransformation #hairstyling #beachwaveshairstyle #langhaar #vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #onlineondernemen #socialmediabureau #socialmediamanager #socialmediacontent #vrouwelijkeondernemers #vrouwelijkondernemerschap #contentcreatie #socialmediamarketing #zakenmeisje #braid #onlineondernemen #ambitieuzevrouwen #onlinezichtbaarheid #partyhair #succesvolondernemen #contentcreative #contentmarketing #socialmediamarketing #partyhairstyle
  • Kerst 2022 is AAN! Last-minute nog even snel de borrelhapjes besteld bij @flinknederland want die waren we vergeten 🙈

Zit jij ook met kerststress?! Met de code LAMEMECHOSE ontvang je €15 korting bij een minimum bestelbedrag van €30,- op je eerste bestelling als nieuwe klant. Deze code is geldig tot en met 11 jan. 2023! #flinktotherescue

Fijne avond! ✨🎄

#flinknederland #flinkkortingscode #lamemechosecollab #kerstavond #kerstmis #kerststress #kerst2022 #borrelplank #borrelhapjes #borrelen #kaasplateau #kaasplankje #samenwerking #contentcreatie
  • Vakantie! Ik kijk er naar uit om even te vertragen. De dagen rustig op te starten. Samen te zijn met mijn boys maar ook om heerlijk alleen te lummelen en even helemaal niks te moeten!

De afgelopen maanden waren pittig. De komende twee weken gebruik ik om letterlijk weer even stil te staan. Uit mijn dagelijkse routine te komen, achter mijn bureau vandaan om weer ruimte te maken voor nieuwe dingen. Zin in!

Ik wens je hele fijne, liefdevolle dagen vol gezelligheid met elkaar! ✨

#crispwhite #duvetcover #alvalinen #schönerwohnen #bedroominspiration #bedlinenset #slowliving #slowmornings #binnenkijken #naturelwonen #interieur123 #interieurinspiratie #contentcreator #contentcreative #holidayvibes #socialmediamanager #slaapkamerinspiratie #vtwonenbijmijthuis #schlafzimmerideen #scandinavischwonen #scandiboho #bedroomdecor #schlafzimmerdeko #breda #neutralstyle #vrouwelijkeondernemer #ondernemendemoeder #slaapkamerinspiratie #holidayseason #myhyggehome
  • Weekend getaway ❄️🤍 met (al 13 jaar) de allerliefste in de allerleukste tiny house in een van mijn lievelingssteden: Gent!

#weekendjeweg #weekendgetaway #gent #ghentbelgium #tinyhouse #nachtjeweg #opladen #haardvuur #vrouwelijkeondernemer #ondernemendevrouwen #ambitieuzevrouwen #herinneringenmaken #freezethemoment #vrouwelijkeondernemerschap #airbnblove #overnachting #liefdevieren #binnenkijken #momentsofmine #petitepassport #visitbelgium #belgië #airbnbguest #decembermood #vtwonenbijmijthuis #decembermaand #breda #hutjeopdehei #cosycabin