valentijnsdiner

pré-valentijnsdiner bij SED in ’s gravenmoer

Mijn vriend en ik doen eigenlijk al jaren niet echt meer iets aan Valentijn. Het is er zo ingeslopen en 14 februari gaat meestal zonder al teveel romantiek aan ons voorbij. Blijkbaar geldt dit voor een groot deel van Nederland, begreep ik uit een onderzoek! Dit jaar ging het anders en genoten we van een “pré-valentijnsdiner” bij SED in ’s gravenmoer. 

Vroeger (lees: tijdens mijn middelbareschooltijd) was Valentijnsdag voor mij nog een hot-item. Die dag werden er op school anoniem rozen rondgebracht en het was altijd spannend of ik er ook één zou krijgen en van wie die dan zou zijn. Verliefdheidjes genoeg in mijn pubertijd! Na schooltijd fietsten ik en mijn vriendinnen snel naar huis in de hoop dat er een kaart (of meerdere?!) in de brievenbus zou liggen. 

Nederlanders minst romantisch van heel Europa

Wat was dat toch eigenlijk een leuke tijd en wat heerlijk dat Valentijnsdag toen nog zo veel spanning opriep. Nu (lees: heel wat jaren later) is de spanning eraf en gaat deze dag aan menigeen zo voorbij. Uit onderzoek van Groupon is gebleken dat Nederlanders het minst romantisch zijn van heel Europa. We geven de minste cadeaus en beschouwen 14 februari meer als verplichte kost. Jammer eigenlijk want waarom zou je deze dag niet aangrijpen om iets liefs voor iemand te doen of iets leuks met elkaar te ondernemen?!

valentijnsdiner

Dit is de reden waarom Groupon een beetje positieve aandacht wil geven aan deze feestdag en daarom werd ik uitgenodigd om met mijn vriend te gaan genieten van een heerlijk diner. Beide zijn we enorme Bourgondiërs en houden we van gezellige dinertjes. Helaas komt het er een stuk minder van sinds Mees er is, we allebei ondernemer zijn en ik ook nog zwanger ben van de tweede! Kortom: een romantische avond konden we wel gebruiken en we besloten er een ‘pré-valentijnsdiner’ van te maken samen!

Valentijnsdiner bij SED

Omdat we op een doordeweekse avond gingen besloten we in de buurt te blijven. Na wat neuzen op Groupon vonden we een 5 gangen diner bij SED in ’s gravenmoer voor €54,00 voor 2 personen. We waren beiden nog niet eerder in dit restaurant geweest en dit soort acties, bijvoorbeeld via Groupon, vinden we ideaal om kennis te maken met voor ons nieuwe restaurants. 

valentijnsdiner

De avond begon wat chaotisch doordat we een compleet overstuur kind moest achterlaten bij de (nieuwe) oppas. Eenmaal in het restaurant aangekomen werd ik gebeld dat Mees flink aan het uitproberen was en het naar bed gaan op z’n zachts gezegd niet helemaal soepeltjes verliep. Niet helemaal gerust werden we begeleid naar onze tafel en had ik bijna spijt dat we waren gegaan. Dit bleek natuurlijk totaal onnodig want na 20 minuten kregen we een appje dat ons kleine draakje sliep. 

Heerlijk eten

valentijnsdiner via groupon

Na te hebben geproost met prosecco en alcoholvrije bubbels lieten we ons verrassen door een uitgebreid 5 gangen menu van de chef. De inrichting van het restaurant was niet helemaal naar onze smaak maar het eten daarentegen zag er perfect uit en smaakte heerlijk. Fijn om eindelijk weer even een avond rustig met elkaar bij te kunnen kletsen, te genieten, samen te lachen en te fantaseren over onze aanstaande baby! Zou dat ook zo’n boefje worden?! 

Kortom: dit (pré)valentijnsdiner houden we er in. Rond of op Valentijnsdag lekker uit eten gaan is gewoon heel leuk! Ook Groupon gaan we onthouden, voordelig en leuk om via deze weg samen iets te ondernemen!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Groupon.