hotel nassau breda

Goddelijk slapen in Hotel Nassau Breda

Begin Mei opende Hotel Nassau Breda haar deuren. Regelmatig liep ik door de Nieuwstraat waar dit nieuwe hotel gelegen is, en ik zag het oude klooster langzaam veranderen in het pareltje wat Breda nu rijker is. Onlangs was ik te gast in dit belevingshotel en kreeg ik een uitgebreide rondleiding. Ik vertel je alles over dit prachtige hotel waar goddelijk slapen heel gewoon is ondanks het motto “choose dreams over sleep!” 

Historie

hotel nassau breda

Hotel Nassau Breda is een hotel met een bijzonder verhaal. Het oude klooster waarin het hotel gesitueerd is, is historisch erfgoed, bestaat uit 5 rijksmonumenten en staat in de oudste straat en in hartje centrum van Breda.

Goddelijk slapen in Hotel Nassau Breda

Om optimaal te kunnen genieten van de “geneugden en ongeneugden” van het mooie Breda is het boeken van een kamer bij Hotel Nassau Breda absoluut een aanrader. Het hotel bestaat uit 95 kamers, waarbij je de keuze hebt uit 4 verschillende type kamers. Sommige met een prachtig uitzicht over de stad. Doordat het hotel huist in een monumentaal pand zijn alle kamers en de indeling ervan, uniek. Ik verwonderde me over de ruime opzet van de kamers en de rust en luxe die het uitstraalde!

hotel nassau breda

Na afloop van je verblijf kun je gebruik maken van de originele biechtstoel waar je je mening kunt geven over het hotel en je “confessions” mag opbiechten. Leuk bedacht!

Details

hotel nassau breda

Bij de interieurinrichting is gebruik gemaakt van de aanwezige authentieke details en tevens komen deze ook op een moderne manier terug in het interieur. Het kleurgebruik vind je overal in terug en verwijzen naar het sobere leven van de nonnen in combinatie met de luxe van nu. Het gebruik van de stoffen, materialen en kleurstellingen vind ik prachtig omdat dit het geheel inderdaad een hele luxe uitstraling geeft. Ik vind het daarnaast erg leuk dat bijvoorbeeld voor de accessoires is gekozen voor Mariabeelden en op de kamers vind je flessen spa met op het label “holy water.” 

Het is me meteen duidelijk dat er met oog voor details aan de slag is gegaan met de inrichting van het hotel. Alles is tot in de puntjes uitgedacht!

hotel nassau breda

Overal waar je komt wordt je overigens verrast door grote, prachtige foto’s van pittige dames, al dan niet in het kostuum van de nonnen. Het geeft een stukje spanning en een mooi contrast aan het historische verhaal wat het hotel met zich meedraagt.

Vergaderen

hotel nassau breda

Naast slapen kun je in hotel Nassau Breda ook terecht om te vergaderen in één van de vele vergaderruimtes. Zakelijke meetings of andere afspraken kunnen ook gewoon plaatsen vinden in de bar van het hotel, direct bij de ingang. Onder het genot van een kop koffie of het drankje “absint” is het er prettig vertoeven!

hotel nassau breda

Lunch en diner

hotel nassau breda

Voor lunch en diner kun je vanaf 12.00 uur terecht bij restaurant Liefdegesticht wat zich bevindt in het nieuwe aanbouw gedeelte van het hotel. Er zijn in totaal 50 couverts in het restaurant. Chefkok Bart Klomp, bekend van o.a. Ivy, zwaait hier de scepter. Met het grote zonnige terras, gerechten gemaakt van lokale en pure ingrediënten en een stijlvol interieur is het restaurant met recht een aanwinst voor Breda te noemen!

hotel nassau breda

Ontbijt

hotel nassau breda

Ontbijten kun je doen in de unieke ontbijtruimte waarbij je van bovenaf een kijkje kunt nemen in de kapel. De ietwat donkere ruimte doet sfeervol aan, o.a. door het gebruik van verschillende materialen en vormen. De lampen bij de eettafels verwijzen weer naar de kappen die de nonnen vroeger droegen. Ook wanneer je niet overnacht in het hotel kun je gebruiken maken van het ontbijt waarvan de kosten €23,00 bedragen. Ik ben van plan hier zeker een keer gebruik van te maken!

hotel nassau breda

Onder de indruk

Ik ben erg onder de indruk van het mooie hotel en ben van mening dat het grote toevoeging aan het bourgondische Breda is. Neem zeker een keer kijkje wanneer je in de buurt bent!

hotel nassau breda

Meer informatie kun je vinden op de website van Hotel Nassau Breda.